RSS

Truskawki z kruszonką

Truskawki z kruszonką

I znowu one! Pyszne, pachnące, kuszące i zniewalające swoim smakiem! O kim mowa? O truskawkach oczywiście. Sezon na nie w pełni, więc codziennie się nimi zajadamy.
Dzisiaj jednak propozycja podania na ciepło, takie małe urozmaicenie 🙂

Truskawki z kruszonką:

Składniki:
* ok. 150 g truskawek
* 3 łyżki mąki
* 2 łyżki masła
* 1 ½ łyżki cukru
* masło do posmarowania miseczek
* płatki migdałowe – według upodobań

Przygotowanie:
Truskawki umyć, pokroić na drobne kawałki. Kokilki lub żaroodporne miseczki posmarować masłem i wyłożyć truskawki. Czas na kruszonkę. Mąkę, masło i cukier połączyć, najlepiej palcami. Rozkruszyć następnie na truskawki i posypać płatkami migdałowymi. Piec w piekarniku nagrzanym do 200°C przez 20 minut. Podawać gorące!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Connecting to %s

%d blogerów lubi to: